Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsbiff med fylld squash, gravade tomater och örtmajonnäs

En bra bjudrätt där det mesta går att förbereda. Squashen steks i ugnen strax innan gästerna kommer.

Mattias Larsson
Färsbiff med fylld squash, gravade tomater och örtmajonnäs
Färsbiff med fylld squash, gravade tomater och örtmajonnäs
Färsbiff med fylld squash, gravade tomater och örtmajonnäs
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 450 gnötfärs- finmald gärna av rostbiff eller innanlår
  • 1lök- gul
  • 2rödbetor- inlagda
  • 0,5 dlkapris
  • 4äggulor
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja

Fylld squash

  • 1squash- (350 g)
  • 0,5lök- gul
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 dlsötmandel
  • 1tomat
  • 50 gtomater- marinerade soltorkade
  • 2 mskolivolja
  • 2formfranska- skivor
  • 1 tskdragon- finhackad
  • 1 tskrosmarin- finhackad
  • 0,5 tsksalt

Gravade tomater

  • 500 gtomater- blandade
  • 1 tsksalt
  • 1 tskströsocker

Örtmajonnäs

  • 1 mskrosmarin- finhackad
  • 1 mskbladpersilja- finhackad
  • 1 mskdragon- finhackad
  • 1 tskäppelcidervinäger
  • 1 msksenap
  • 2äggulor
  • 0,5 tsksalt
  • 5,5 dlrapsolja

Garnering

  • örter- färska

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Hacka rödbetorna. Blanda färsen med lök, rödbetor, kapris, äggulor, senap, salt och peppar. Forma till 4 stora biffar.

  2. Squash: Sätt ugnen på 200°. Skär squashen mitt itu och sedan på längden. Gröp ut fruktköttet och hacka det. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka mandeln. Tärna den färska tomaten. Strimla de soltorkade. Fräs squashinkråm, lök, vitlök, mandel och tomater i olja i en stekpanna ca 5 min.

  3. Rosta brödet och riv det på rivjärn eller finhacka det. Blanda grönsaksfräset med brödet. Blanda i örterna och smaka av med salt.

  4. Ställ squashbitarna i en ugnssäker form. Fyll dem med grönsaksfräs. Tilllaga mitt i ugnen 10-15 min.

  5. Tärna eller halvera tomaterna. Blanda dem med salt och socker.

  6. Blanda örter, vinäger, senap, äggulor och salt med mixerstav. Tillsätt oljan, lite i taget, och mixa till en tjock majonnäs.

  7. Stek biffarna i olja i en stekpanna ca 6 min på varje sida. Servera med squash, tomater och örtmajonnäs. Garnera med färska örter.

Vad tyckte du om receptet?