Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör gärna köttfärsröran och béchamelsåsen en dag i förväg. Förvara övertäckt i kylskåp. Lägg sedan ihop rätten samma dag som den ska serveras och gratinera i ugnen. Servera med fänkålssallad.
Skala löken. Finhacka lök och svamp och fräs i smör och olja i en rymlig stekpanna ca 2 min under omrörning. Salta och peppra. Tillsätt köttfärs och stek den klar under omrörning. Häll över i en bunke och låt svalna något.
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och låt det sjuda under omrörning ca 1 minut. Vispa i mjölken, salta och peppra. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme 3–4 min. Tillsätt marsalavinet och ställ kastrullen åt sidan så länge.
Sätt ugnen på 200°. Häll lite av såsen på botten i en form, ca 25x30 cm. Rör ner basilika, muskot och ricottaost i köttfärsen. Dela ev lasagneplattorna i 18–20 cm långa bitar. Fördela köttfärsblandningen på plattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem med skarven nedåt i formen.
Häll resten av béchamelsåsen på och strö över parmesanost. Gratinera i mitten av ugnen 25–30 min. Servera med krispig fänkålssallad (se recept).