Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färs- och svampcannelloni med marsalavin

Gör gärna köttfärsröran och béchamelsåsen en dag i förväg. Förvara övertäckt i kylskåp. Lägg sedan ihop rätten samma dag som den ska serveras och gratinera i ugnen. Servera med fänkålssallad.

Färs- och svampcannelloni med marsalavin
Färs- och svampcannelloni med marsalavin
Färs- och svampcannelloni med marsalavin

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 300 gsvamp- t ex champinjoner och portabello
  • 1 msksmör
  • 1 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 400 gblandfärs
  • 1 dlbasilika- hackad färsk
  • 0,5 tskmuskot- riven
  • 250 gricottaost
  • 18lasagneplattor- färska (ca 325 g)

Béchamelsås

  • 2 msksmör
  • 3 mskvetemjöl
  • 6 dlmjölk
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 dlmarsalavin

Gratinering

  • 2 mskparmesan- riven

Tillbehör

  • 1fänkålssallad- krispig
  • 1 pktcocktailtomater- (se recept)

Gör så här

  1. Skala löken. Finhacka lök och svamp och fräs i smör och olja i en rymlig stekpanna ca 2 min under omrörning. Salta och peppra. Tillsätt köttfärs och stek den klar under omrörning. Häll över i en bunke och låt svalna något.

  2. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och låt det sjuda under omrörning ca 1 minut. Vispa i mjölken, salta och peppra. Koka upp under omrörning och låt koka på svag värme 3–4 min. Tillsätt marsalavinet och ställ kastrullen åt sidan så länge.

  3. Sätt ugnen på 200°. Häll lite av såsen på botten i en form, ca 25x30 cm. Rör ner basilika, muskot och ricottaost i köttfärsen. Dela ev lasagneplattorna i 18–20 cm långa bitar. Fördela köttfärsblandningen på plattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem med skarven nedåt i formen.

  4. Häll resten av béchamelsåsen på och strö över parmesanost. Gratinera i mitten av ugnen 25–30 min. Servera med krispig fänkålssallad (se recept).

Vad tyckte du om receptet?