Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färs- och parmesanbiffar med tomatsalsa

Servera gärna biffarna med råstekt bak- eller sötpotatis.

Färs- och parmesanbiffar med tomatsalsa
Färs- och parmesanbiffar med tomatsalsa
Färs- och parmesanbiffar med tomatsalsa

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1ägg
  • 2 mskparmesan- riven
  • 1 dlgräslök- finhackad
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 0,75 tsksalt
  • 23 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja
  • 2tomater
  • 2 tskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar

Tillbehör

  • potatis- råstekt

Gör så här

  1. Blanda samman färs, ägg, ost, gräslök (spara ca 1 msk till salsan), vitlök, salt och peppar till en färs. Rulla stora avlånga biffar.

  2. Hetta upp oljan och bryn biffarna runt om 3–5 min. Efterstek under lock på svag värme 5–10 min.

  3. Skär tomaterna i tärningar och blanda med olivoljan och den sparade gräslöken. Krydda med salt och peppar. Servera med stekt potatis i skivor.

Vad tyckte du om receptet?