Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på farmors svartvinbärssylt. Sylten är ganska fast och kan även användas som marmelad. Kombinera till exempel med jordnötssmör. Håller ca 8 veckor i kylen. Frys in för längre hållbarhet.
Koka bären med vattnet ca 10 min. Tillsätt sockret och rör om tills allt lösts upp. Koka upp och sjud sylten ca 10 min. Rör då och då.
Häll i pektinet och låt koka upp igen. Ta kastrullen från plattan och rör tills sylten svalnat. Då fylls bären med sockerlag och fördelas jämnare i syltburkarna och flyter inte upp till ytan.
Diska burkarna väl och ställ dem i ugnen på 100° ca 30 min. Häll upp sylten i de rengjorda burkarna och sätt på lock.