Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Farmor Nancys mandelmusslor

Mandelmusslor med sylt och lättvispad grädde hör till klassikerna på julen. Vi bakar i god tid och fryser in, så är desserten klar.

Farmor Nancys mandelmusslor
Farmor Nancys mandelmusslor
Farmor Nancys mandelmusslor
Farmor Nancys mandelmusslor Foto: Lena Koller

Ingredienser

  • 100 gsötmandel
  • 6bittermandlar
  • 6 dlvetemjöl
  • 200 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 1ägg

Servering

  • grädde- lättvispad, varma bär eller sylt

Gör så här

  1. Skålla, skala söt- och bittermandel. Mal i mandelkvarn.

  2. Arbeta ihop alla ingredienserna på bänken till en jämn och smidig deg.

  3. Låt den vila30 min i kylen. Sätt ugnen på 200°. Smörj mandelmussleformarna med smör och mjöla dem lätt.

  4. Tryck ut små degbitar i formarna och se särskilt till att bottnen blir tunn och jämn.

  5. Grädda kakorna på gallret mitt i ugnen 12 min till ljusgul färg.

  6. Slå ur dem ur formarna medan de fortfarande är varma. Duka med dessertgaffel och sked och servera dem med vispgrädde och sylt eller varma bär.

Vad tyckte du om receptet?