Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
"Hos min småländska farmor Ingeborg fanns alltid minst sju sorters kakor i vackra plåtburkar. Favoriten bland julkakorna var dessa små löv, doppade i socker och kanel." matredaktör Eta Kroon
Mixa mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Ställ kallt 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölat underlag, ca 1/2 cm tjock. Ta ut små löv med kakmått.
Blanda kanel och socker på ett fat. Vänd löven i blandningen och lägg dem efter hand på plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen 8-10 min. Låt dem kallna på galler.