Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanellöv - recept på spröda småkakor med kanelsmak

"Hos min småländska farmor Ingeborg fanns alltid minst sju sorters kakor i vackra plåtburkar. Favoriten bland julkakorna var dessa små löv, doppade i socker och kanel." matredaktör Eta Kroon

Kanellöv - recept på spröda småkakor med kanelsmak
Kanellöv - recept på spröda småkakor med kanelsmak
Kanellöv - recept på spröda småkakor med kanelsmak
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 125 gsmör- kallt
  • 2 mskvatten

Garnering

  • 1 mskkanel- mald
  • 2 mskströsocker

Gör så här

  1. Mixa mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Ställ kallt 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölat underlag, ca 1/2 cm tjock. Ta ut små löv med kakmått.

  3. Blanda kanel och socker på ett fat. Vänd löven i blandningen och lägg dem efter hand på plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda kakorna  mitt i  ugnen 8-10 min. Låt dem kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?