Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Farinsockersill med tomat och dill

Recept på Farinsockersill med tomat och dill i en god kombination. Smaken påminner om klassikern kräftströmming.

Farinsockersill med tomat och dill
Farinsockersill med tomat och dill
Farinsockersill med tomat och dill
Foto: Ulrika Poustte

Farinsockersill med tomat och dill

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 1rödlök
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 0,75 dlfarinsocker
  • 0,75 dltomatpuré
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskdill- hackad

Garnering

  • rödlöksringar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär rödlöken i strimlor.

  2. Blanda ättika och farinsocker i en bunke och rör tills sockret lösts upp. Tillsätt tomatpuré, olja, salt och peppar. Blanda ner dill, rödlöksstrimlor och sill i tomatsåsen.

  3. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock ca 24 timmar. Garnera med rödlöksringar vid servering.

Vad tyckte du om receptet?