Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färgglad kycklinggryta

Snabb att laga och vacker att titta på är denna kycklinggryta. Variera grytan genom att använda säsongens frukter. Skulle det vara svårt att hitta mangobalsamvinäger kan den ersättas med 1/2 dl vanlig balsamvinäger som smaksatts med 2 msk mango chutney.

Färgglad kycklinggrytaFärgglad kycklinggrytaFärgglad kycklinggryta
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 2nektariner- persikor eller plommon, mogna
  • 0,5spansk peppar (chili)- röd eller torkade chiliflakes
  • 2 tskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,75 dlmangobalsamvinäger
  • 2 mskhonung- flytande
  • 0,5 mskkycklingfond- konc
  • 0,5 dlcashewnötter

Tillbehör

  • couscous
  • oliver
  • bladpersilja- strimlad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Kärna ur och tärna frukten. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Bryn kycklingen på hög värme i olivolja. Salta och peppra. Sänk värmen och tillsätt chili, vinäger, honung och fond. Låt puttra utan lock 4–5 min tills kycklingen är genomstekt.

  3. Vänd ner frukten och cashewnötterna i pannan och låt allt bli genomvarmt. Servera med couscous blandad med oliver och strimlad bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?