Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färgglad grönsaks”slaw” med chipotledressing

Färgglad grönsaks”slaw” med chipotledressing är fräsch och god. När grönsakerna masseras med dressingen mjuknar de och får god smak. De släpper lite vätska, så låt inte salladen stå för länge; då blir den lite för blöt.

Färgglad grönsaks”slaw” med chipotledressingFärgglad grönsaks”slaw” med chipotledressingFärgglad grönsaks”slaw” med chipotledressing
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 5 dlgrönkål- finstrimlad
  • 3 dlvitkål- finstrimlad
  • 3 dlrödkål- finstrimlad
  • 0,5paprika- röd
  • 0,5paprika- gul
  • 0,5paprika- orange
  • 0,25rödlök
  • 10rädisor
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 2 msklime- pressad
  • 1 mskhonung
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 tskchipotle (torkad chilifrukt)- mald

Gör så här

  1. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i tunna skivor. Ansa och skär rädisorna i skivor och sedan i tunna strimlor. Blanda alla grönsaker.

  2. Dressing: Vispa ihop olja, vinäger, limesaft, honung, senap och chipotlepeppar.

  3. Massera in dressingen i grönsakerna. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?