Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färgade maränger – så gör du

Superläckra maränger som färgas i valfri färg. Genom att pensla färg på insidan av spritspåsen blir de läckert randiga, men det går också bra att färga hela smeten i samma nyans innan du spritsar/klickar ut dem på plåten. Receptet ger 25 mellanstora maränger.

Färgade maränger – så gör du
Färgade maränger – så gör du
Färgade maränger – så gör du

Ingredienser

  • 50 gäggvita
  • 50 gströsocker
  • 60 gflorsocker
  • gelfärg- några droppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90°. Vispa äggvitorna till ett fast skum, börja först med högsta hastigheten på vispen för att slå sönder äggvitorna, minska sedan hastigheten för att få in så mycket luft som möjligt. Öka hastigheten successivt till max tills äggvitorna är fasta.

  2. Sänk hastigheten på vispen något och häll i strösockret, lite i taget. Öka vispens hastighet och vispa till en glansig marängsmet.

  3.  Sikta ner florsockret i marängsmeten och vänd runt med en slickepott. 

  4. Välj valfri tyll och lägg i en stor spritspåse. Pensla gelfärg i fyra ränder på insidan av spritspåsen. Fyll sedan spritspåsen med marängsmeten. Spritsa maränger på en plåt med bakplåtspapper. 

  5. Grädda marängerna mitt i ugnen i 2-2 1/2 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt dem marängerna stå kvar i ugnen i ytterligare 1 tim. Öppna luckan någon gång under tiden för att släppa ut eventuell fukt.

Vad tyckte du om receptet?