Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Farfar Arnes sill

Lätt, enkel och väldigt god sill.

Farfar Arnes sill
Farfar Arnes sill
Farfar Arnes sill
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 4sillfiléer- (1 burk Abba inläggningssill)
  • 23röda lökar
  • 23morötter
  • 1 knippadill- (ska var ganska mycket)
  • 810kryddpepparkorn- hela
  • 1015vitpepparkorn- hela

Lagen

  • 0,5 dlättiksprit
  • 1,5 dlvatten
  • 2 dlsocker

Gör så här

  1. Koka upp lagen och låt kallna.

  2. Krossa pepparkornen i mortel och blanda ner i lagen.

  3. Skär de hela filéerna på tvären i 1,5-2 cm breda gaffelbitar.

  4. Skiva rödlöken i tunna ringar. Skär tunna morotsslantar av morötterna. Klipp dillen.

  5. Varva sillfiléer, lökringar och morotsskivori en glasburk. Häll över lagen så det täcker.

  6. Lägg på lock och låt stå i kylen i cirka 3 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök