Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålssoppa med kyckling och rädisor

Potatis- och fänkålssoppan kan lagas 1–2 dagar före servering. Focaccia med ost och oliver är gott till.

Fänkålssoppa med kyckling och rädisorFänkålssoppa med kyckling och rädisorFänkålssoppa med kyckling och rädisor

Ingredienser

  • 350 gpotatisar- (4 st)
  • 400 gfänkålsstånd- (2 st)
  • 1 msksmör
  • 12 dlhönsbuljong- (tärning + vatten)
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 300 gkycklingfiléer- (2 st)
  • 10rädisor
  • 2 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Ansa och strimla fänkålen. Fräs potatis och fänkål i smör i en gryta. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 15 min.

  2. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i grädden och smaka av med citron, salt och peppar. Låt soppan kallna.

  3. Vid servering: Koka upp soppan. Strimla kycklingfiléerna tunt och lägg dem i soppan. Låt koka under lock ca 5 min. Ansa och skiva rädisorna och blanda dem med gräslöken.

  4. Servera soppan med rädisorna som var och en får lägga i sin tallrik.

Vad tyckte du om receptet?