Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålssill

Sill hör till på påskbordet. Och med den färdiga inläggningssillen, eller 5-minuters sillen, är det verkligen hur enkelt som helst att lägga in sin egen sill. Grundreceptet är beräknat för 8 bufféportioner.

Fänkålssill
Fänkålssill
Fänkålssill
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 burkinläggningssill- (420 g)
  • 2 strödlök
  • 1 stfänkålsstånd

Ättikslag

  • 1 dlättiksprit- 12%
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 1 tskfänkålsfrön- nystötta

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna.

  2. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sillen i mindre bitar.

  3. Skiva löken och fänkålen tunt.

  4. Varva sill, lök och fänkål i en väl rengjord burk och häll över den kalla lagen. Låt sillen stå i kylen minst ett dygn innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök