Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålssill

En underbar sillinläggning i två steg. Första delen görs 2 dagar före kalaset. Dagen före görs den helt klar.

Fänkålssill
Fänkålssill
Fänkålssill

Ingredienser

  • 2 burkinläggningssill- à 420 g
  • 50 gschalottenlökar
  • 10kryddpepparkorn
  • 3lagerblad- gärna färska
  • 2schalottenlökar- finhackade
  • 1fänkål- finhackad
  • 1 mskolivolja
  • 3 mskmuscovadosocker- ljust
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 4 dlcrème fraiche- lätt

Lag

  • 1,5 dlvatten
  • 0,8 dlättiksprit- 12%
  • 1 dlströsocker

Garnering

  • 0,5 dlfänkål- finskuren

Gör så här

  1. Lag: Koka upp vatten, ättika och socker. Låt lagen kallna.

  2. Skär löken i tunna skivor och krossa kryddpepparkornen lätt. Lägg sill, lök, kryddpepparkorn och lagerblad i en form och häll på lagen. Låt stå kallt 1 dygn.

  3. Fräs lök och fänkål i oljan på svag värme, den ska inte få färg. Strö över sockret och fräs ytterligare en stund. Tillsätt vinägern och låt svalna. Blanda ner creme fraiche och smaka eventuellt av med salt och peppar.

  4. Ta upp sillfiléerna ur inläggningen och skär i drygt 1 cm breda bitar. Lägg sillen på ett uppläggningsfat och häll på fänkålssåsen. Strö över lite finskuren fänkål vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?