Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålssallad med solrosfrö och lakrits

Fänkålssallad med solrosfrö och lakrits är en frisk sallad där den lakritssmakande fänkålen kryddas med en ­gnutta rålakrits. Recept av Årets Kock-vinnaren Thomas Sjögren. 

Thomas Sjögren
Fänkålssallad med solrosfrö och lakrits
Fänkålssallad med solrosfrö och lakrits
Fänkålssallad med solrosfrö och lakrits
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2fänkålsstånd- (à 200 g)
  • 1citron
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlsolrosfrön
  • 1 tsksalt
  • 1 krmrålakritspulver*
  • 1 krukakörvel

Gör så här

  1. Ansa och hyvla fänkålen tunt. Halvera citronen och pressa ut ca 1/2 dl saft. Blanda med olja.

  2. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tillsammans med saltet.

  3. Blanda fänkålen med citrondressingen. Toppa med solrosfrön, lakritspulver och plockad körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Thomas Sjögren: