Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålssallad med rädisor och sugarsnaps

Recept på fänkålssallad med rädisor och sugarsnaps. Fänkål och äpple ger frisk smak till salladen.

Fänkålssallad med rädisor och sugarsnapsFänkålssallad med rädisor och sugarsnapsFänkålssallad med rädisor och sugarsnaps
Recept på fänkålssallad med rädisor och sugarsnaps. Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 4fänkålsstånd
  • 4äpplen
  • 1citron
  • 1 knipparädisor
  • 200 gsockerärter

Dressing

  • 0,5 dlbalsamvinäger- vit
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,5 dlhonung
  • 2 tskflingsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och skär fänkål och urkärnade äpplen i tunna skivor, gärna på mandolin. Pressa saften ur citronen och häll den över så att inte fänkål och äpplen blir bruna.

  2. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Blanda ner rädisor och sockerärter i salladen.

  3. Dressing: Blanda vinäger, olja, honung salt och peppar i en skål. Häll dressingen över salladen precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström