Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålssallad med äpple och granatäppelkärnor

Fänkålssallad med äpple och granatäppelkärnor. En fräsch och god sallad som passar till både köttbullar och skinka. Allt utom granatäpple kan blandas före eventuell transport.

Fänkålssallad med äpple och granatäppelkärnor
Fänkålssallad med äpple och granatäppelkärnor
Fänkålssallad med äpple och granatäppelkärnor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 gfänkål
  • 1äpple
  • 1 tskgrönpepparkorn
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 0,5granatäpple

Gör så här

  1. Ansa och skär fänkålen i fina strimlor. Tärna äpplet fint. Krossa grönpepparkornen i en mortel. Blanda alltsammans i en skål med salt, olivolja och vinäger.

  2. Dela granatäpplet och ta ut de röda fruktkärnorna. Blanda med salladen strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?