Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålssallad med äpple, rädisor och chèvre med apelsindressing

Fänkålssallad med äpple, rädisor och chèvre med apelsindressing är en fräsch och fruktig sallad. Om äpplet inte ska användas på en gång, lägg det i lite citronvatten så att skivorna inte blir bruna.

Fänkålssallad med äpple, rädisor och chèvre med apelsindressingFänkålssallad med äpple, rädisor och chèvre med apelsindressingFänkålssallad med äpple, rädisor och chèvre med apelsindressing
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1fänkålsstånd- stort
  • 1äpple
  • 10rädisor
  • 100 gchèvreost

Apelsindressing

  • 2 mskolivolja
  • 2 mskapelsinmarmelad
  • 1,5 mskäppelcidervinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Ansa och skiva fänkålen i riktigt tunna skivor på längden, gärna med mandolin. Lägg dem i en skål med iskallt vatten och låt stå tills de är riktigt krispiga, ca 15 min.

  2. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.

  3. Låt fänkålen rinna av i ett durkslag. Skala, kärna ur och halvera äpplet. Skär det i tunna skivor. Ansa och skiva rädisorna tunt.

  4. Blanda fänkål, äpple och rädisor med dressingen. Smula i chèvren. Garnera med smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?