Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fänkålssallad med äpple, rädisor och chèvre med apelsindressing är en fräsch och fruktig sallad. Om äpplet inte ska användas på en gång, lägg det i lite citronvatten så att skivorna inte blir bruna.
Ansa och skiva fänkålen i riktigt tunna skivor på längden, gärna med mandolin. Lägg dem i en skål med iskallt vatten och låt stå tills de är riktigt krispiga, ca 15 min.
Dressing: Vispa ihop alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.
Låt fänkålen rinna av i ett durkslag. Skala, kärna ur och halvera äpplet. Skär det i tunna skivor. Ansa och skiva rädisorna tunt.
Blanda fänkål, äpple och rädisor med dressingen. Smula i chèvren. Garnera med smörgåskrasse.