Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att baka sitt eget knäckebröd är inte alls krångligt, det här behöver inte ens jäsa. Genom att kavla ut stora kakor och skära ut rutor går det ännu snabbare. Men tänk på att degen ska kavlas lika tunt i mitten som vid kanterna för att det ska bli ett sprött knäckebröd.
Sätt ugnen på 250 grader. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt, fänkål och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.2 Dela degen i 2 bitar. Kavla ut till väldigt tunna kakor på mjölat bakplåtspapper, cirka 30x40 centimeter. Flytta över pappret på plåtar.
Sporra eller skär ut 15 bitar per kaka. Nagga med en brödnagg eller gaffel.
Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Låt kallna på galler utan duk.
Recept från Mitt kök