Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En matig och fräsch sallad som passar perfekt på en picknick, men också på buffébordet.
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skrubba rödbetorna. Skär dem i halvor eller klyftor beroende på hur stora de är. Lägg betorna i en ugnssäker form och blanda dem med 2 msk olja, flingsalt och peppar.
Rosta betorna mitt i ugnen 20–25 min tills de har mjuknat. Låt svalna.
Koka quinoan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner blomkålsriset när det återstår ca 1 minut av koktiden. Sätt på ett lock och låt stå 2–3 min så att blomkålen mjuknar. Låt ånga av.
Mortla fänkålsfröna och blanda ner dem i quinoan. Tillsätt 1/2 msk olja. Skala och finhacka löken.
Blanda rödbetor, fänkålsquinoa och lök i en skål eller bunke med lock om den ska tas med på picknick. Vänd ner pistaschnötter och sallad. Servera salladen med varmrökt lax och dill- och basilikasås, se recept.