Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålspizza bianca med chiliolja

Oväntad god blir pizzan toppad med fänkål och tomater. Önskas mjukare fänkål, kan den fräsas i ca 5 minuter innan den läggs på pizzan. Den hemlagade pizzadegen kan bytas ut mot köpt utkavlad pizzadeg.

Fänkålspizza bianca med chiliolja
Fänkålspizza bianca med chiliolja
Fänkålspizza bianca med chiliolja
Foto: Lena Söderström/Expressen

Ingredienser

  • 1pizzadeg- se grundrecept
  • 1fänkålsstånd- stort, gärna med dill
  • 2 mskolivolja
  • 0,25 tskflingsalt
  • 2 dlcrème fraiche
  • 150 gmozzarellaost- riven
  • 150 gkörsbärstomater

Topping

  • 1 krmchiliflakes
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250-275°. Värm en plåt i ugnen, se tips. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor, gärna på mandolin. Spara fänkålsdillen till garneringen. Lägg fänkålen i en bunke. Ringla över olja och strö över salt. Blanda tills fänkålen mjuknat.

  2. Blanda crème fraiche och ost. Halvera tomaterna.

  3. Kavla ut degen till en rund pizza på mjölad arbetsbänk. Lägg pizzan på ett bakplåtspapper. Bred på ost- och crème fraicheblandningen, spara ca 1 1/2 cm kant runtom. Lägg på fänkål och tomater.

  4. Lyft pizzan tillsammans med pappret med hjälp av pizzaspade och lägg den försiktigt på den varma plåten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

  5. Blanda chiliflakes och olja och ringla över pizzan. Toppa med den sparade fänkålsdillen.

Vad tyckte du om receptet?