Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålspicklad squash

Servera squashen som tillbehör där du annars äter inlagd gurka.

Fänkålspicklad squashFänkålspicklad squashFänkålspicklad squash
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgsquash- små

Lag

  • 1 lvatten
  • 0,5 dlsalt
  • 5 tskströsocker
  • 2 mskfänkålsfrön- hela
  • 2 mskättiksprit

Gör så här

  1. Skölj och skiva squashen tunt. Blanda alla ingredienser till lagen och rör tills socker och salt lösts upp. Lagen behöver inte kokas.

  2. Lägg ner squashen i lagen. Blanda försiktigt så att inte squashskivorna sitter ihop.

  3. Häll upp squash och lag på väl rengjorda burkar, lagen ska täcka squashen. Sätt på lock och förvara i kylen. Squashen är färdig att äta efter cirka 2 veckor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök