Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålsmarinerade apelsiner med honungsricotta

Fänkålsmarinerade apelsiner med honungsricotta är en underbar liten dessert med len ricottakräm och apelsiner med smak av fänkål.

Fänkålsmarinerade apelsiner med honungsricottaFänkålsmarinerade apelsiner med honungsricottaFänkålsmarinerade apelsiner med honungsricotta
Goda fänkålsmarinerade apelsiner. Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 250 gricottaost
  • 2 mskhonung
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 1 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 2apelsiner
  • 2 mskpistaschnötter- hackade eller andra nötter, mandlar eller frön

Gör så här

  1. Vispa ihop ricotta och honung och ställ i kylen.

  2. Stöt fänkålsfröna mycket lätt i en mortel så att de spricker bara lite. Koka upp vatten, socker och fänkålsfrön tills sockret lösts upp. Låt kallna.

  3. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Lägg dem i sockerlagen och låt stå i kylen tills det är dags att servera.

  4. Skeda upp ricottakrämen i glas och lägg på apelsinklyftorna. Toppa med pistaschnötter.

Vad tyckte du om receptet?