Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålskryddad kotlett med senapssky

Fänkål och fläskkött är gott tillsammans. Använd hela fänkålsfrön och stöt i mortel, de smakar bäst.

Fänkålskryddad kotlett med senapssky
Fänkålskryddad kotlett med senapssky
Fänkålskryddad kotlett med senapssky

Ingredienser

  • 5fläskkotletter- benfria, lövtunna (200 g)
  • 1 tskfänkål- stött
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 msksmör
  • 0,5 dlvatten
  • 1 msksenap- fransk
  • 1 mskhonung

Rotfrukter

  • 300 gpotatis
  • 2palsternackor- (125 g)
  • 2morötter- (150 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4tomater
  • 0,5lök- gul

Gör så här

  1. Rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala potatis, palsternackor och morötter. Skär dem i strimlor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter.

  2. Blanda fänkål, svartpeppar och salt. Skär bort fettet från kotlettskivorna. Vänd kotletterna i kryddblandningen. Stek dem i smör i stekpannan ca 1 minut på varje sida. Ta upp kotletterna och rör ner vatten, senap och honung.

  3. Servera kotletterna med rotfrukter, sky och tomatsallad.

Vad tyckte du om receptet?