Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålskryddad brännvinssill

Med matjessill, lök, fänkål och kumminkryddat brännvin är det så här enkelt att göra sin egen julsill.

Fänkålskryddad brännvinssill
Fänkålskryddad brännvinssill
Fänkålskryddad brännvinssill
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gmatjessill
  • 1 dlättiksprit- 12 %
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 1,5 tskfänkålsfrön- hela
  • 8 clbrännvin- kumminkryddat
  • 1rödlök
  • 1morot
  • 0,5fänkål

Gör så här

  1. Skölj sillen, låt rinna av och skär i bitar.

  2. Blanda ättikssprit, socker, ­ vatten, fänkålsfrö och brännvin. Rör tills sockret löst sig.

  3. Skiva lök, morot och fänkål.

  4. Varva sill, lök, morot och fänkål i en burk. Häll på lagen. Låt gärna smakerna mogna i kylen före ­servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök