Tips! Fänkålskräm kan serveras både ljummen och kall till såväl chark som skaldjur.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fänkålskräm med brynt smör. Passar till grillad fisk, till skaldjur, till chark, t ex lufttorkad skinka eller på bröd.
Ansa och skär fänkålen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca 10 min. Låt rinna av. Mixa fänkålen med stavmixer.
Bryn smöret. Häll smöret i fänkålskrämen under mixning, ta även med bottensatsen. Tillsätt citronsaft och -skal och krydda med salt och peppar. Servera krämen ljummen eller kall toppad med fänkålsdill eller dill.
Tips! Fänkålskräm kan serveras både ljummen och kall till såväl chark som skaldjur.