Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålskräm med brynt smör

Recept på fänkålskräm med brynt smör. Passar till grillad fisk, till skaldjur, till chark, t ex lufttorkad skinka eller på bröd.

Fänkålskräm med brynt smör
Fänkålskräm med brynt smör
Fänkålskräm med brynt smör
Fänkålskräm med brynt smör Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2fänkålsstånd- (400 g)
  • 100 gsmör
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • fänkålsdill- eller vanlig dill

Gör så här

  1. Ansa och skär fänkålen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca 10 min. Låt rinna av. Mixa fänkålen med stavmixer.

  2. Bryn smöret. Häll smöret i fänkålskrämen under mixning, ta även med bottensatsen. Tillsätt citronsaft och -skal och krydda med salt och peppar. Servera krämen ljummen eller kall toppad med fänkålsdill eller dill.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Fänkålskräm kan serveras både ljummen och kall till såväl chark som skaldjur.