Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålsinlagd röding

Recept på inlagd röding med smak av fänkål. Rödingen läggs i ättikslag två dygn före festen.

Fänkålsinlagd rödingFänkålsinlagd rödingFänkålsinlagd röding
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 grödingfilé- med skinn
  • 0,5rödlök- skivad
  • 0,25fänkål- skivad
  • 0,5lime- skivad

Inläggningslag

  • 1 dlättiksprit
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 1 tskfänkålsfrön- krossade
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 2dill- kvistar
  • 1rosmarin- kvist
  • 0,5 msksalt

servering

  • rödlök
  • fänkål
  • lime
  • 1 knippadillkvist

Gör så här

  1. Skär rödingfiléerna i jämnstora bitar. Lägg dem i en form med skinnsidan upp.

  2. Lägg skivad rödlök, fänkål och lime ovanpå.

  3. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den het över rödingen.

  4. Låt det hela svalna. Täck formen och ställ den i kylskåpet 1–2 dygn. Lägg upp och garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?