Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålsbröd

Recept på fänkålsbröd. Brödet går utmärkt att frysa.

Fänkålsbröd
Fänkålsbröd
Fänkålsbröd

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl- (150 g)
  • 1,5 dlgrahamsmjöl- (90 g)
  • 1 dlrågsikt- (55 g)
  • 1 tskfänkålsfrön- stötta
  • 1 tsksalt
  • 1 dllinfrön
  • 1 mskbikarbonat
  • 5 dlyoghurt naturell
  • 4 msksirap- mörk
  • havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter.

  2. Blanda alla torra ingredienser utom bikarbonat i en bunke.

  3. Rör ut bikarbonaten i yoghurten och rör i sirapen.

  4. Blanda  yoghurtblandningen med de torra ingredienserna. Rör tills allt är väl blandat.

  5. Häll smeten i formen. Grädda brödet på näst nedersta falsen 1 1/2 timme.

  6. Ta brödet ur formen. Låt svalna på galler under en handduk.

Vad tyckte du om receptet?

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.