Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkålsallad

Fänkål passar bra till fisk och skaldjur.

Fänkålsallad
Fänkålsallad
Fänkålsallad
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kgfänkål
  • 2rödlökar
  • 1mango
  • sallad- blandad eller röd mangold­sallad
  • 3 mskrapsolja- gärna Julita
  • 1 mskmangovinäger
  • flingsalt
  • chiliflingor- till exempel chili explosion

Gör så här

  1. Ta bort rotstocken och strimla fänkålen fint.

  2. Skär rödlök i tunna skivor eller klyftor, lägg gärna några minuter i kallt vatten för att minska beskan. Låt rinna av.

  3. Skala mangon och skär i stavar.

  4. Blanda ovanstående ingredienser med olja och vinäger.

  5. Tillsätt salladen precis innan måltiden, strö sedan över lite salt och chilikryddan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök