Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkåls- och gurksallad

Fänkåls- och gurksallad är en fräsch sallad som passar till lax. Vänta med att blanda i gurka och dill till strax före servering.

Fänkåls- och gurksalladFänkåls- och gurksalladFänkåls- och gurksallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1fänkålsstånd- (ca 300 g)
  • 1citron
  • 3 mskolivolja
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1gurka
  • 1 krukadill

Gör så här

  1. Ansa och strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Pressa saften ur citronen.

  2. Blanda fänkålen ordentligt med citronsaft, olja, socker, salt och peppar, gärna med händerna.

  3. Skär gurkan i strimlor. Grovhacka dillen. Blanda fänkålen med gurka och dill precis före servering. Servera salladen till den snabbgravade laxen.

Vad tyckte du om receptet?