Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fänkål och anis

Fänkål och anis
Fänkål och anis
Fänkål och anis
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 satsgrunddeg
  • 1 tskfänkål- malen eller mortlad
  • 1 tskanis- malen eller mortlad
  • 1ägg- för pensling
  • anis- hel och fänkål till garnering

Gör så här

  1. Gör en grunddeg.

  2. Medan den jäser mortla hel anis och fänkål eller köp redan malen. Blanda ner kryddorna i degen när den jäst klart. Forma degen till bullar på mjölat bord.

  3. Låt dem jäsa under duk i cirka 30-40 minuter eller till dubbel storlek.

  4. Sätt ugnen på 200 grader.

  5. Pensla med vispat ägg och strö hel anis och fänkål över. Grädda i cirka 10-12 minuter eller tills de fått fin gyllene färg. Låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök