Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Familjen brands eldiga filé

Trots att det är en liten mängd chili i den här rätten är den riktigt het! Har du färsk chili ska du se till att få bort hinnor och kärnor.

Familjen brands eldiga filé
Familjen brands eldiga filé
Familjen brands eldiga filé
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 2gröna syrliga äpplen
  • 2schalottenlökar
  • 1 dlmynta- (marockansk eller grönmynta) eller 0,25 Habanero chocolate scotch bonnet
  • 2 msksmör
  • 1 mskhonung- rinnande
  • 0,5citron- saft
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5fläskfilé

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skala äpplena och skär ner dem till cirka 1 centimeter stora tärningar. Finhacka lök, habanero och mynta. Bryn blandningen försiktigt i smöret utan att den tar färg.

  3. Tillsätt honung, citronsaft, salt och vitpeppar. Låt blandningen småputtra tills äppeltärningarna blir lite mosiga. Ta av grytan.

  4. Putsa filén, salta och peppra. Bryn den i ett stekjärn till den får fin färg. Snitta filén längsgående så att du får en cirka 2 centimeter djup ficka. Stoppa i blandningen - blir det någon över lägger du den runt filén.

  5. Ställ i ugnen i 15-20 min eller tills köttet är helt färdigt, med en innertemperatur på 65-70 grader. Servera med tunt skivad stekt potatis eller ugnsgratinerade rotfrukter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök