Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falupuck med fetaost

Med fetostfyllning får falukorven en mild syrlighet som passar

utmärkt till den goda såsen med oliver. Rätten kan förberedas.

Falupuck med fetaostFalupuck med fetaostFalupuck med fetaost

Ingredienser

  • 600 gfalukorv
  • 50 gfetaost
  • 0,5 dlkesella

Olivsås

  • 1 mskolivolja
  • 0,5lök- gul
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msktomatpuré
  • 4 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 0,5 dlspad- från oliverna
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- maizena
  • vatten
  • 1 dloliver
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 krmsalt- ev.

Servering

  • pasta- kokt
  • grönsaker- eller sallad, kokta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela korven i 4 lika delar. Skär ett snitt snett nedåt, mitt på varje bit.

  2. Mosa ost och kesella. Lägg ostmassa i varje skåra. Baka korven i mitten av ugnen ca 15 min.

  3. Olivsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivoljan. Tillsätt tomatpuré, fräs en kort stund. Häll i vatten, buljongtärning och spad. Koka samman till 2/3.

  4. Sila och häll tillbaka i kastrullen. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen under vispning.

  5. Tillsätt oliver hela, halverade eller skivade. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och grönsaker

Vad tyckte du om receptet?