Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falukorvstortilla

Falukorvstortilla är festlig vardagsmat. Den syrade löken ger ett läckert crunch mot den mjuka couscousen. Fajitakryddmixen smaksätter både korv och tomatsås. Mixen innehåller lök, vitlök, svartpeppar, cayenne och lite curry.

Jennie Benjaminsson
Falukorvstortilla
Falukorvstortilla
Falukorvstortilla
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1gul lök- + 1
  • 2 mskvitvinsvinäger- + 1 tsk
  • 1 mskströsocker- + 1 tsk
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskfajitakryddmix- + 2 msk
  • 2 dlcouscous
  • 400 gfalukorv- (18% fett)
  • 1romansallad
  • 4tortillabröd- gärna med majs
  • 1 krukakoriander
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär 1 lök i ringar. Blanda löken med 1 dl vatten, 2 msk vinäger, 1 msk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Skala och finhacka 1 lök och vitlöken. Fräs det i 1 tsk olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, 2 1/2 dl vatten, 2 msk fajitakryddmix och 1 tsk socker. Låt koka ihop ca 5 min.

  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner i tomatsåsen.

  4. Skär korven i strimlor. Krydda med 2 msk fajitakryddmix och stek den i en stekpanna med släpplättbeläggning ca 3 min.

  5. Bryt salladen i bitar. Servera korven i tortillabröd med tomatcouscous, sallad, syrad lök och koriander.

Vad tyckte du om receptet?