Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falukorvskebab med vit bönröra och koriander

Enkelt och gott är det att göra eget kebabkött med falukorv. Här serverar vi den med en smakrik röra av vita bönor och koriander. Resten av rullen fylls med valfria ingredienser. Numera finns t ex flera varianter av både vitlökssås och röd kebabsås att köpa färdiga i matbutiker. Bröden kan varieras med liba-bröd, kebabrullebröd, tortillabröd eller mjukt tunnbröd.

Falukorvskebab med vit bönröra och korianderFalukorvskebab med vit bönröra och korianderFalukorvskebab med vit bönröra och koriander
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 gfalukorv
  • 2 mskkebabkrydda
  • 1 mskrapsolja

Vit bönröra med koriander

  • 1 burkvita bönor- stora, kokta (390 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 krukakoriander
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,25 tsksalt

Tillbehör

  • bröd- tunna, se ingress
  • sallad
  • tomat
  • kebabsås- röd
  • vitlökssås
  • rödlök

Gör så här

  1. Vit bönröra: Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala vitlöksklyftan. Repa bladen från koriandern. Mixa alla ingredienserna till en slät röra. Krydda med salt.

  2. Hyvla falukorven tunt på längden med en osthyvel eller skär den tunt med en kniv. Blanda korven med kebabkrydda och olja.

  3. Stek falukorven krispig i en stekpanna.

  4. Fyll kebabbröd med falukorv och bönröra samt övriga valfria ingredienser och såser.

Vad tyckte du om receptet?