Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falukorvsgryta med pepparrot

En snabbare variant på pepparrotskött och minst lika gott.

Smal är rätten också, framför allt om en magrare korv används.

Falukorvsgryta med pepparrot
Falukorvsgryta med pepparrot
Falukorvsgryta med pepparrot
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gpotatis- fast
  • 200 gmorot
  • 175 gbroccolibuketter
  • 1rödlök
  • 600 gfalukorv
  • 1 lvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 2 msksmör
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1,5 mskättiksprit- (12 %)
  • 1,5 mskströsocker
  • 3 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskpepparrot- riven, färsk

Gör så här

  1. Skala potatis och morötter. Skär potatisen i klyftor och skiva morötterna. Ansa eventuellt färsk broccoli eller tina frusen. Skala och skär löken i klyftor. Skär korven i bitar.

  2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i potatisklyftorna och låt dem koka 3 min. Tillsätt morotsslantarna och koka ytterligare 3 min. Tillsätt broccoli, lök och falukorv. Låt sjuda ytterligare 5 min. Sila av buljongen, men spara den. Håll grytan varm under lock.

  3. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet. Späd med buljongen lite i taget under vispning.

  4. Smaka av med ättika, socker, salt och peppar. Blanda i pepparrot. Lägg upp grytan och häll över såsen.

Vad tyckte du om receptet?