Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En snabbare variant på pepparrotskött och minst lika gott.
Smal är rätten också, framför allt om en magrare korv används.
Skala potatis och morötter. Skär potatisen i klyftor och skiva morötterna. Ansa eventuellt färsk broccoli eller tina frusen. Skala och skär löken i klyftor. Skär korven i bitar.
Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i potatisklyftorna och låt dem koka 3 min. Tillsätt morotsslantarna och koka ytterligare 3 min. Tillsätt broccoli, lök och falukorv. Låt sjuda ytterligare 5 min. Sila av buljongen, men spara den. Håll grytan varm under lock.
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet. Späd med buljongen lite i taget under vispning.
Smaka av med ättika, socker, salt och peppar. Blanda i pepparrot. Lägg upp grytan och häll över såsen.