Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falukorvsgryta med bulgursallad

En färgglad och snabblagad korvgryta med små söta tomater och strimlad salladslök. Populär hos både stora och små.

Falukorvsgryta med bulgursallad
Falukorvsgryta med bulgursallad
Falukorvsgryta med bulgursallad
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 400 gfalukorv
  • 4salladslökar
  • 10pärltomater- små (150 g)
  • 1gul lök- liten
  • 1 msksmör
  • 1 msksenap- söt, grovkornig
  • 1 tärningarköttbuljong
  • 1 dlvatten
  • 3 kvistartimjan
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Bulgursallad

  • 3 dlbulgur
  • 5 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 5tomater- soltorkade
  • 2salladslökar

Gör så här

  1. Skär korv, salladslök och tomater i bitar och i halvor. Skala och hacka löken.

  2. Fräs korv och lök i smör 2–3 min. Tillsätt tomathalvor, senap, buljongtärning och vatten och låt koka ihop 2–3 min. Smaka av med timjan och krydda med salt och peppar.

  3. Tillaga bulgurn i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Hacka tomaterna. Strimla salladslöken. Rör ner tomater och salladslök i bulguren. Servera bulgurn till korven.

Vad tyckte du om receptet?