Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på falukorvsgratäng. Är det säsong för färskpotatis går det alldeles utmärkt att använda i falukorvsgratängen. Använd gärna Deli-falukorv som innehåller mycket kött, 59 g kött/100 g.
Sätt ugnen på 225°. Dra skinnet av korven, borsta potatisen. Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor och zucchini och potatis i mm-tjocka skivor.
Varva korv, potatis och grönsaker i en ugnssäker form. Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll det över gratängen. Strö över ost.
Tillaga gratängen mitt i ugnen ca 40 min tills den har fått fin färg och potatisen är mjuk. Garnera med basilika och servera.