Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falukorvsgratäng provençale

Recept på falukorvsgratäng. Är det säsong för färskpotatis går det alldeles utmärkt att använda i falukorvsgratängen. Använd gärna Deli-falukorv som innehåller mycket kött, 59 g kött/100 g.

Falukorvsgratäng provençaleFalukorvsgratäng provençaleFalukorvsgratäng provençale
Foto: Kent Jardhammar

Ingredienser

  • 600 gfalukorv
  • 500 gpotatis
  • 3tomater
  • 2zucchini
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 dlmellangrädde
  • 1 tskbasilika
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlparmesan- riven

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dra skinnet av korven, borsta potatisen. Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor och zucchini och potatis i mm-tjocka skivor.

  2. Varva korv, potatis och grönsaker i en ugnssäker form. Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll det över gratängen. Strö över ost.

  3. Tillaga gratängen mitt i ugnen ca 40 min tills den har fått fin färg och potatisen är mjuk. Garnera med basilika och servera.

Vad tyckte du om receptet?