Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falukorv och färsk majs i citronbuljong

Recept på falukorv och färsk majs i citronbuljong. En mager men matig falukorvslåda där den färska majsen får baka med i ugnen.

Falukorv och färsk majs i citronbuljong
Falukorv och färsk majs i citronbuljong
Falukorv och färsk majs i citronbuljong
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gfalukorv- mager (9 %)
  • 5 dlvatten
  • 2 mskkycklingfond- konc
  • 1citron
  • 2majskolvar- färska
  • 3tomater
  • 0,5 dlbladpersilja
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4 skivorsurdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Koka upp vatten med citronsaft och kycklingfond .

  2. Skär korven i sex bitar. Skär  ett rutmönster på ena sidan. Ta bort bladen på majsen och skär den i tunna skivor.

  3. Lägg korv och majs i en rymlig ugnssäker form och häll på buljongen. Peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ös med buljongen en gång.

  4. Halvera och gröp ur tomaterna. Skär tomatköttet i strimlor. Blanda med persilja och citronskal. Strö blandningen över den varma korvlådan. Servera med ett surdegsbröd att suga upp den goda buljongen med.

Vad tyckte du om receptet?