Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 20g
Kolhydrater: 58g
Recept på falukorv och färsk majs i citronbuljong. En mager men matig falukorvslåda där den färska majsen får baka med i ugnen.
Sätt ugnen på 225°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Koka upp vatten med citronsaft och kycklingfond .
Skär korven i sex bitar. Skär ett rutmönster på ena sidan. Ta bort bladen på majsen och skär den i tunna skivor.
Lägg korv och majs i en rymlig ugnssäker form och häll på buljongen. Peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ös med buljongen en gång.
Halvera och gröp ur tomaterna. Skär tomatköttet i strimlor. Blanda med persilja och citronskal. Strö blandningen över den varma korvlådan. Servera med ett surdegsbröd att suga upp den goda buljongen med.