Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falukorv med pepparrot

Den magra falukorven Må Gott innehåller endast 9 % fett.

Falukorv med pepparrot
Falukorv med pepparrot
Falukorv med pepparrot
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gfalukorv- mager
  • 4tomater
  • 1,5 dlost- riven, t ex präst (17%)
  • 3 mskpepparrot- riven
  • 300 gtagliatelle
  • 150 gsockerärter
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 krmsvartpeppar- grovmald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär korven i ca 3 cm breda bitar. Halvera tomaterna. Lägg korv och tomater i en ugnssäker form. Strö över ost blandad med pepparrot. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med när 1 minut återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda kokvattnet med lätt crème fraiche. Krydda med peppar. Vänd ner pasta och sockerärter.

  3. Servera korven med tomater och den krämiga pastan.

Vad tyckte du om receptet?