Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 27g
Kolhydrater: 37g
Recept på falukorv i ugn med nya smaker: äpple, purjolök och kålrotsstomp.
Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven och lägg den i en ugnssäker form. Skär osten i bitar och peta ner i skårorna på korven.
Kärna ur och skiva äpplena. Ansa och finstrimla purjolöken. Blanda äpple och lök med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg purjolök och äpple runt om korven. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och skär kålrötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i vattnet med buljongtärningen. Sila av buljongen men spara den.
Stompa kålrötterna grovt med en potatisstöt tillsammans med smöret. Späd med buljong till lagom konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Servera korven med äppel- och lökblandningen, kålrotsstomp och senap.