Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falukorv i ugn med äpple, purjolök och kålrotsstomp

Recept på falukorv i ugn med nya smaker: äpple, purjolök och kålrotsstomp.

Falukorv i ugn med äpple, purjolök och kålrotsstompFalukorv i ugn med äpple, purjolök och kålrotsstompFalukorv i ugn med äpple, purjolök och kålrotsstomp
Recept på falukorv med äpple, purjolök och kålrotsstomp Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gfalukorv
  • 150 gost- lagrad
  • 2äpplen- gärna av en syrlig sort
  • 1purjolök- stor
  • 1 kgkålrötter
  • 5 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2 msksmör
  • dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven och lägg den i en ugnssäker form. Skär osten i bitar och peta ner i skårorna på korven.

  2. Kärna ur och skiva äpplena. Ansa och finstrimla purjolöken. Blanda äpple och lök med 1/2 tsk  salt och 1 krm peppar. Lägg purjolök och äpple runt om korven. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Skala och skär kålrötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i vattnet med buljongtärningen. Sila av buljongen men spara den.

  4. Stompa kålrötterna grovt med en potatisstöt tillsammans med smöret. Späd med buljong till lagom konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Servera korven med äppel- och lökblandningen, kålrotsstomp och senap.

Vad tyckte du om receptet?