Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktig klassiker, falukorv i ugn med gratinerad ost, äpple, lök och goda knapriga potatisar. Servera en klick senapscrème, gärna smaksatt med en grov skånsk senapssort.
Sätt ugnen på 225°. Skär korven i skivor. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Skala och skär potatisen i bitar. Skala och skär löken i ringar. Riv osten.
Varva korv, lök och äpple på en plåt med bakplåtspapper. Strö på ost. Lägg potatisen bredvid korven. Krydda med rosmarin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
Blanda yoghurten med senap. Krydda med 1 krm salt.
Servera korven med potatis, senapscrème och sallad.