Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falukorv i ugn med äpple och senapscrème

En riktig klassiker, falukorv i ugn med gratinerad ost, äpple, lök och goda knapriga potatisar. Servera en klick senapscrème, gärna smaksatt med en grov skånsk senapssort.

Falukorv i ugn med äpple och senapscrème
Falukorv i ugn med äpple och senapscrème
Falukorv i ugn med äpple och senapscrème
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gfalukorv- mager (15 %)
  • 2röda äpplen
  • 750 gpotatis
  • 2rödlökar
  • 75 gost (17%)- lagrad
  • 1 tskrosmarin
  • 2 dlmatyoghurt
  • 1 msksötstark senap
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär korven i skivor. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Skala och skär potatisen i bitar. Skala och skär löken i ringar. Riv osten.

  2. Varva korv, lök och äpple på en plåt med bakplåtspapper. Strö på ost. Lägg potatisen bredvid korven. Krydda med rosmarin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Blanda yoghurten med senap. Krydda med 1 krm salt.

  4. Servera korven med potatis, senapscrème och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Stylist: Petra Lindstrand