Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Faluhöjdare med äppelsky och tranbärsbulgur

Torkade tranbär finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker eller saluhallar. Använd halverade träspett till korven.

Faluhöjdare med äppelsky och tranbärsbulgur
Faluhöjdare med äppelsky och tranbärsbulgur
Faluhöjdare med äppelsky och tranbärsbulgur
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 550 gfalukorv- må gott
  • 3äpplen- små
  • 3 msksmör
  • 7 dlvatten
  • 2 mskkonc kalvfond
  • 0,5 dlkonc äppeljuice
  • 4rosmarin- färsk kvistar
  • 3 dlbulgur
  • 1 dltranbär- torkade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär korven i tjocka skivor. Kärna ur och skiva äpplena. Varva korv och äppelskivor, stick i ett träspett i varje ”höjdare”.

  2. Smörj en ugnssäker form med ca 1/3 av smöret. Ställ falukorvshöjdarna i formen. Rör ihop 1/6 av vattet med hälften av kalvfonden och äppeljuice, skeda blandningen över korven. Lägg några kvistar färsk rosmarin runt korven. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Ös gärna korven några gånger.

  3. Koka upp resten av vatten med resterande kalvfond. Tillsätt bulgur och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör i torkade tranbär och resterande smör. Rör om. Stick eventuellt i små ”rosmarinträd” i varje falukorvshöjdare före servering, det ser kul ut. Ca 540 kcal per portion: 20 g fett • 22 g protein • 68 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?