Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falska wienerbröd med vaniljkräm

Lätta att baka, svåra att motstå. Så goda wienerbröd att ha till fikat, och du gör dem enkelt med färdig smördeg.

Falska wienerbröd med vaniljkräm
Falska wienerbröd med vaniljkräm
Falska wienerbröd med vaniljkräm
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 1 pktsmördegsplattor- frysta (450 g)

Vaniljkräm

  • 1vaniljstång
  • 3äggulor
  • 3 dlmjölk
  • 3 mskströsocker
  • 1,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1,5 msksmör

Pensling

  • 1ägg
  • 2 krmvatten

Garnering

  • 10jordgubbar

Vaniljkräm

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön, ägg, mjölk, socker och majsstärkelse i en kastrull. Låt sjuda under omrörning till en tjock kräm. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret. Låt krämen kallna.

  2. Sätt ugnen på 250°. Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen. 

  3. Skär smördegplattorna mitt itu. Vik in kanterna mot mitten och tryck till ordentligt. Lägg en klick vaniljkräm mitt på degen. Lägg wienerbröden på en plåt med bakplåtspapper. 

  4. Vispa ihop ägg och vatten. Pensla wienerbröden med äggblandningen.

  5. Grädda mitt i ugnen i 7-10 min tills de har fått fin färg. Låt wienerbröden svalna på galler. 

  6. Skiva jordgubbarna och lägg dem på wienerbröden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök