Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här kikärtsbullarna är perfekt plockmat. Eftersom det är lite arbete att fritera falafel kan du göra dem dagen före och sedan värma dem försiktigt i ugnen vid servering.
Koka bulgurgryn enligt paketet. Låt ånga av och kallna. Skölj kikärter och låt rinna av. Grovhacka lök och vitlök. Kantskär och smula brödet. Grovhacka nötterna.
Mixa kikärter, lök, vitlök och bröd i matberedaren.
Tillsätt kryddor, salt och örter och kör till en ganska slät puré. Smetens konsistens kan variera beroende på hur saftig löken är. Är den för lös, tillsätt lite mer bröd. Vänd ner nötterna.
Låt smeten stå till sig ett par timmar i kylen. Forma sedan till små ovala, platta bullar. Vänd i sesamfrö.
Hetta upp rejält med olja i en stekpanna eller gryta. Oljan ska gå en bit upp på pannans kant.
Stek/fritera några bullar i taget tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på dubbelt hushållspapper.
Recept från Mitt kök