Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Falafel från ugnen med tomatsallad

Recept på falafel från ugnen med tomatsallad. Falafel ska egentligen friteras. När du i stället gör den i ugnen slipper du stekos och mycket fett.

Falafel från ugnen med tomatsallad
Falafel från ugnen med tomatsallad
Falafel från ugnen med tomatsallad
Recept på falafel från ugnen med tomatsallad. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 burkarkikärter- (à 400 g)
  • 1citron
  • 1 knippabladpersilja
  • 1ägg
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 300 gtomater
  • 1gul lök- liten
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 3 dlcouscous
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Spola av kikärterna och låt dem rinna av.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Hacka persiljan. Mixa kikärterna med citronsaft, ägg, majsstärkelse, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en matberedare. Blanda i hälften av persiljan.

  3. Forma kikärtsfärsen till runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bollarna  med 1 msk olja. Tillaga dem mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ner den sparade persiljan.

  5. Blanda yoghurten med det rivna citronskalet och 2 krm salt.

  6. Tillaga couscousen enligt an­visning på förpackningen.

  7. Servera falafeln med tomat­sallad, yoghurt och couscous.

Vad tyckte du om receptet?