Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 17g
Protein: 21g
Kolhydrater: 76g
Recept på falafel från ugnen med tomatsallad. Falafel ska egentligen friteras. När du i stället gör den i ugnen slipper du stekos och mycket fett.
Sätt ugnen på 250°. Spola av kikärterna och låt dem rinna av.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Hacka persiljan. Mixa kikärterna med citronsaft, ägg, majsstärkelse, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en matberedare. Blanda i hälften av persiljan.
Forma kikärtsfärsen till runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bollarna med 1 msk olja. Tillaga dem mitt i ugnen ca 10 min.
Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ner den sparade persiljan.
Blanda yoghurten med det rivna citronskalet och 2 krm salt.
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Servera falafeln med tomatsallad, yoghurt och couscous.