Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Falafel har ätits länge i Mellanöstern och passar bra att servera med olika kalla såser. Vill man ha lite syra i hummusen så kan man tillsätta några droppar pressad citron.
Hummus: Mixa kikärterna med tahinin och vitlöken, droppa i olja och mixa under tiden. Smaka av med salt. Lägg upp hummus i en skål, lägg på lite kikärter och droppa över oljan. Strö över malen svartpeppar.
Vitlökssås: Blanda ihop alla ingredienserna.
Servering: Lägg sallad i botten på portionsskålar. Stek falafeln i olja gyllenbrun runtom. Skiva tomaterna och strimla löken fint. Lägg upp allt i portionsskålarna. Lägg på ajvar, peperoni, oliver och mynta.
Servera med hummus, vitlökssås och bröd med olivolja.