Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fajitakryddad kyckling med jordnötssalsa och rostad sötpotatissallad

En smidig varmrätt där allt görs i en långpanna. Matredaktören Ulla Karlström om menyn: "Jag gillar att laga kyckling med ben i ugn, den smakar så mycket mer. Lägg sötpotatisen bredvid och fyll sedan på med bönor, majs och tomater. Rubba in kryddmixen ordentligt i kycklingen för bästa smak"

Fajitakryddad kyckling med jordnötssalsa och rostad sötpotatissallad
Fajitakryddad kyckling med jordnötssalsa och rostad sötpotatissallad
Fajitakryddad kyckling med jordnötssalsa och rostad sötpotatissallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1kyckling- hel (ca 1,3 kilo)
  • 1 påsefajitakrydda- (28 g)

Rostad sötpotatissallad

  • 1sötpotatis- (500 g)
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 1vitlök- hel
  • 1 burksvarta bönor- (410 g )
  • 1 burkmajskorn- (150 g)
  • 250 gkörsbärstomater- på kvist
  • 2 dljordnötter- salta
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 100 gkörsbärstomater- på kvist
  • 0,5 mskworcestershiresås
  • 1 tskchilipulver
  • 2 krmsalt

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Gnid in fajitakryddan i kycklingen och skär den i fyra bitar. Lägg dem på en långpanna med bakplåtspapper.

  2. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem bredvid kycklingen. Ringla på olja och strö över salt och chiliflakes. Bryt vitlöken i klyftor och lägg i långpannan. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 75–80°, ca 35 min. Ta upp kycklingen och ta bort lite av fettet från skyn i långpannan.

  3. Jordnötssalsa: Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Rosta jordnötterna i en torr stekpanna, spara några till garnering. Tillsätt tomater och lök och stek ca 3 min. Mixa det till en grov röra och tillsätt worcestersås och chilipulver. Krydda med salt.

  4. Häll bönorna i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Häll av vätskan från majsen. Lägg bönor och majs i långpannan. Lägg i tomaterna, gör ett kryss i dem så att skalet spricker. Värm mitt i ugnen ca 10 min.

  5. Lägg upp allt på ett serveringsfat. Strö på koriander och servera med salsan.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Ulrika Pousette