Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fajitakryddad kyckling med avokadosalsa och bönor

Kryddig kycklingrätt som serveras med en fräsch avokadosalsa. Prova att göra din egen kryddblandning, det är superenkelt! Färdigblandad fajitakrydda innehåller både druvsocker och maltodextrin.

Fajitakryddad kyckling med avokadosalsa och bönor
Fajitakryddad kyckling med avokadosalsa och bönor
Fajitakryddad kyckling med avokadosalsa och bönor
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4kycklinglår
  • smör- till stekning

Fajitakrydda

  • 0,5 tskpaprikapulver- vanligt eller rökt
  • 0,5 tskchilipulver
  • 0,5 tskoregano- torkad

Avokadosalsa

  • 2avokador
  • 2tomater
  • 3 mskrödlök- hackad
  • 1 mskkoriander- hackad
  • 1 msklime- eller citronsaft

Bönröra

  • 3 mskrödlök- hackad
  • 400 gsvarta bönor- kokta
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja

Till garnering

  • 0,5chili- röd färsk
  • koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ingredienserna till fajitakryddan.

  3. Stek kycklinglåren på båda sidor i smör.

  4. Strö över fajitakrydda och lägg kycklingen i en ugnsfast form.

  5. Tillaga mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kycklinglåren är färdiga när köttsaften är genomskinlig (innertemperatur 82 grader).

  6. Avokadosalsa: Tärna avokadorna och tomaterna. Blanda med övriga ingredienser.

  7. Bönröra: Fräs löken i olivolja, lägg i bönorna. Skiva och lägg i vitlöken. Fräs ihop allt en kort stund under omrörning.

  8. Servering: Lägg upp bönröran på ett fat och lägg på kycklinglåren. Skär chilin i tunna skivor och strö över kycklingen. Lägg på koriander. Servera salsan till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök