Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fågelbon av choklad

Recept på knapriga små fågelbon av salta pinnar blandade med choklad och mandel som formas till små bon. Pinnarnas salt bryter mot det söta i chokladen och marsipanäggen.

Fågelbon av chokladFågelbon av chokladFågelbon av choklad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 75 gmarsipan
  • hushållsfärg- röd och rosa
  • 100 gljus choklad- eller mörk
  • 50 gsalta pinnar
  • 50 gmandelsplitter- eller flagad mandel

Gör så här

  1. Halvera marsipanen och färga varje del i två olika färger. Rulla 12 små ägg av varje färg.

  2. Smält chokladen och temperera den eventuellt. Krossa eller bryt de salta pinnarna i ca 1 cm långa bitar. Blanda pinnarna med chokladen. Tillsätt mandeln.

  3. Klicka ut chokladsmeten till små högar och forma dem till små bon med en tesked. Lägg två ägg i varje bo och låt stelna.

Vad tyckte du om receptet?